Online solliciteren? Wij geven je 5 tips om te vlammen!

 In Blog

Een steeds groter deel van het sollicitatieproces verloopt digitaal. Door de huidige situatie heeft deze ontwikkeling een stroomversnelling doorgemaakt.  Online solliciteren gebeurt al veel langer. Sollicitatiemails, cv’s versturen en online assessments waren al veel voorkomend. Digitaal solliciteren gaat echter steeds verder. Videobellen via Skype, Zoom of Google Hangouts komt bij zowel de eerste, tweede als derde sollicitatieronde steeds vaker voor. Wij geven je graag een aantal tips zodat jij kunt vlammen tijdens jouw online sollicitatiegesprek.

Tip 1: Zorg dat je techniek werkt

Technische problemen tijdens online solliciteren leiden enorm af waardoor jij minder goed jouw kwaliteiten kunt laten zien. Zorg er daarom voor dat je goed bent voorbereid met een opgeladen laptop, een goede internetverbinding en werkende audio en video. Wil je 100% zeker weten dat alles goed gaat? Test alles uit, door bijvoorbeeld te videobellen met een vriend of vriendin!

Tip 2: Dress to impress,

Kleed je aan zoals je ook zou doen bij een fysiek sollicitatiegesprek. Wist je trouwens dat ‘dress to impress’ twee kanten op werkt? Met een verzorgde outfit maak je niet alleen indruk op anderen maar ook op jezelf en dit zorgt ervoor dat jij zelfverzekerd het gesprek in gaat! 😉

Tip 3: Kies jouw beste hoek!

Een groot voordeel van online solliciteren, is dat je van te voren de mogelijkheid hebt om jezelf te bekijken. In veel apps kun je van te voren alvast checken hoe jij eruit ziet in beeld en anders kan je natuurlijk ook je eigen camera gebruiken om dit te testen. Pro tip: zorg dat je armen in beeld zijn, zo kom je proactief over!

Tip 4: Kies de juiste omgeving

Voer het gesprek vooral in een omgeving die voor jou fijn aanvoelt. Ga in een opgeruimde en rustige omgeving zitten,  vertel je huisgenoten dat je een sollicitatiegesprek hebt en zet je huisdier even in een andere ruimte. Zo kun jij ongestoord jouw sollicitatiegesprek voeren! Eerder hebben wij al eens een blog geschreven over een goede en haalbare thuiswerkplek!

Tip 5: Zet alles uit wat je niet nodig hebt!

Meldingen op de achtergrond leiden af, zet daarom apps uit die je kunnen afleiden en zet je telefoon op niet storen zodat jij volledig gefocust bent op het gesprek!

Denk je nu, ik ben op zoek naar een baan en ben klaar om te knallen tijdens een online sollicitatiegesprek?

Download dan nu de PlaytoWork app en misschien helpen deze tips jou wel aan een baan!

Deel dit
Recommended Posts