fbpx

Kiezen voor later, niet voor nu.

logo play to work

Volg ons op Social Media!

T: 020-2170190

Kiezen voor later, niet voor nu.

14565

Vanaf 1887 is het politieke democratische kiesrecht veranderd. Tot die tijd was kiezen voorbehouden aan het welgestelde deel van de bevolking. Alleen mannen die een bepaalde belastingsom betaalden mochten kiezen of gekozen worden. Arbeiders mochten vanaf 1887 ook kiezen, vrouwen volgen in 1919.

Kunnen kiezen is belangrijk, want er is simpelweg geen structureel en blijvend alternatief voor democratie. Althans nog niet. Als mbo-studenten (BOL) ergens ongeveer halverwege van hun studie stage gaan lopen dan is de keuze van het stage bedrijf ook een belangrijke keuze. Maar ook vaak belangrijk voor later. Afhankelijk van de regio, want er zijn grote verschillen is het zo dat meer dan drie kwart van de mbo-studenten bij het stagebedrijf gaat werken. Deel studeert verder en een ander deel vindt een baan ergens anders.  Een keuze voor een stage moet niet licht genomen worden. En natuurlijk is het zo dat zonder stage er geen diploma uitgereikt kan worden. Pijnlijk voor de student maar ook voor de mbo-school.

Afhankelijk van regio en opleidingsrichting is er is er krapte of overschot aan stage plekken. Maar scholen en SBB (samenwerking beroepsopleiding en bedrijfsleven) hebben dit proces in de regel goed voor elkaar. Er is altijd wel een stage te vinden om het diploma te halen. Dit is dan wel vaak een keuze voor nu en minder voor later. Eerst maar even het diploma dan komt het werk vast ook wel.

Helaas een gemiste kans. Operatie geslaagd, patiënt overleden zeggen ze wel in de medische wereld. Zo sterk moet dit natuurlijk niet benoemd worden maar hoe mooi zou het zijn als de keuze voor een stage een keuze voor later zou kunnen zijn. Als de match met het stagebedrijf een match met een toekomstige werkgever is. Als de cultuur van het stagebedrijf bij de stagiair past en als het soft skill profiel van de stagiair past bij wat er van hem of haar gevraagd wordt in de baan. En als de drijfveren van de stagiaire passen bij de kernwaarden van het bedrijf.

Teveelgevraagd? Een brutaal mens heeft de halve wereld en dat lijkt niet erg te passen bij de Nederlandse cultuur van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Maar als je niet vraagt dan krijg je niet. En het belang is groot genoeg. Dus moet het persoonlijke profiel van de student die een stage zoekt veel meer worden meegenomen in de zoektocht naar een juiste stage. Niet alleen als de school het voortouw neemt en de stagecoördinator met de geschikte stage aankomt. Ook als de student zelf aankomt met een stage in het bedrijf van neef, oom of tante. Geen zogenaamde “convenience” keuze voor een stage. Keuze omdat het makkelijker is. Geen stage die alleen past bij nu, stages moeten ook passen op later. Laat studenten goed kiezen. Het is geen kiesrecht, wel onze serious kiesplicht.

0