fbpx

Geef me goede mensen en ik verover de wereld

logo play to work

Volg ons op Social Media!

T: 020-2170190

Geef me goede mensen en ik verover de wereld

afbeelding1

In het Engels klinkt het eigenlijk beter “find me the talent and I will conquer the world” en dat past dan weer prima bij wat recruiters noemen de “war on talent”.

Een term die rond 2007 zijn hoogte punt bereikte, die de afgelopen jaren in onmin is geraakt maar waarvan we nu moeten zeggen dat de war weer in alle hevigheid terug is. En niet alleen voor de hoogopgeleide ICT-er, de econometrist met een MBA of de begaafde hersenchirurg. ‘War on talent’ is er ook voor loodgieters, verpleegkundigen, installatie monteurs en vele anderen. En dat maakt deze war on talent anders dan die van pak m beet 10 jaar geleden. Voor recruiters in essentie niet anders maar vanwege het simpele feit dat er meer verpleegkundige zijn dan hersenchirurgen, meer loodgieters dan ICT-ers en meer installatiemonteurs dan econometristen, is het probleem groter geworden. Er zijn simpelweg meer mensen die naar recruitment kijken en zeggen: geef me goede mensen en ik verover de wereld. Recruitment werft en selecteert voor de mensen die met hun output – kandidaten- moeten werken. De “hiring” managers. En omdat de aantallen zo groot zijn moet het anders. Recruiters moeten niet meer alleen selecteren op hard skills en soms vage corporate values en prachtig geformuleerde kernwaarden. Ze moeten selecteren op doorleefde kernwaarden, of afdelingsculturen en op values van de werkvloer. De mensen die ze werven moeten de blijvertjes zijn in de ogen van de “hiring” managers. Recruiters weten het ook wel dat het gaat om het totale traject en niet alleen tot en met het tekenen van het arbeidscontract. Of een kandidaat in de baan waarvoor aangenomen succesvol is, wordt in toenemende mate een KPI voor een recruiter. Die daarom in toenemende mate rekening moet houden met de eisen – veelal op gebied van soft skills – van de hiring manager.

Die soft skills zijn heden ten dage goed te meten, voor hoger opgeleiden nog steeds met een breder instrumentarium dan voor vakmensen. Maar ook daar komen steeds betere instrumenten. Het enig dat helaas nog vaak ontbreekt is de afstemming van die soft skills met de hiring managers. Die soms ook nog moeten worden overtuigd dat soft skills belangrijker zijn dan de hard skills. Het is tijd dat de recruiters hier tegenin gaan. Wat mij betreft met de volgende strijd kreet:

Geef me de gewenste soft skills en ik breng je het talent! Of in goed engels: “Give me the soft skills and I let you conquer the world.”

0