De best betaalde mbo banen

 In Blog

Yes! Je bent klaar met het mbo, tijd om het volwassen leven te ontdekken en aan het werk te gaan. Of ga je toch nog doorleren? Deze vraag verschilt per opleiding, maar over één ding zijn we het allemaal eens, we willen lekker veel geld verdienen. Daarom lees je vandaag wat de best betaalde mbo banen zijn en voor welke opleidingen je beter kunt doorleren.

Aan de slag of in de studiebanken blijven?

Laten beginnen met een leuk feitje. Wist je dat er een overschot is aan mbo-afgestudeerden ICT beheer/support en dat er een groot tekort is aan ICT’ers op hbo-niveau. Hier is het antwoord dus duidelijk, blijf nog even hangen op school.

In de grafiek hieronder links zie per opleidingsrichting hoeveel mbo’ers er na hun diploma direct aan het werk gaan en hoeveel er doorleren. De rechter grafiek weergeeft het gemiddelde maandloon als je na het mbo direct aan het werk gaat per sector.

 

Jongens en meiden met een techniek achtergrond behoren zoals hierboven te zien tot groep met de best betaalde mbo banen en volgens de keuzegids blijft dat ook voorlopig nog zo. Voor meer informatie kun je de Keuzegids MBO 2019 bekijken. Hier vind je de scores per onderwijsinstelling en wat de kansen zijn van afgestudeerde mbo’ers op de arbeidsmarkt.

De best betaalde mbo banen

De best betaalde mbo banen

De best betaalde mbo banenDe beste betaalde mbo banen

Dan is het nu tijd voor de grote onthulling. Hiernaast vind je de top 3 best betaalde banen na het mbo. Aan de top staat nu procestechniek met gemiddeld €19,40 per uur. Op de tweede plek staat verpleging met gemiddeld €16,30 per uur. En op de derde plek staat verzorging met gemiddeld €14,00 per uur.

Verpleging en verzorgende blijven voorlopig in de top 3 staan, maar voor de richting procestechniek gaat er veel veranderen. De voorspellingen voor de komende jaren zijn minder goed als vandaag de dag.

Opzoek naar een baan?

Wil je werken na je diploma, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan kunnen wij je helpen! PlaytoWork heeft hele coole banen open staan waar we je graag helpen om aan het werk te gaan. Nieuwsgierig?

  1. Ga naar de App Store/ Google Playstore
  2. Download “PlaytoWork”
  3. Meld je aan
  4. Speel de spellen
  5. Check de banen waarop je gematcht bent
  6. Stuur een whatsappje
  7. Solliciteren!
  8. Begin met cashen

 

De best betaalde mbo banen De best betaalde mbo banen

Deel dit
Recommended Posts

Leave a Comment

kvk innovatie top 100 PlaytoWork