Jonge ondernemers hebben de toekomst

 In Blog

Jonge ondernemers hebben de toekomst

Het starten van een bedrijf is een grote stap, vooral voor jonge ondernemers. Het strekken van beginkapitaal, het maken van een businessplan en het aantrekken van de eerste klanten kan erg lastig zijn. Gelukkig zijn er leuke alternatieven om jonge ondernemers te helpen hun bedrijf op te starten, bijvoorbeeld de wedstrijd “Student Company van het Jaar”. Deze landelijke prijs wordt jaarlijks uitgereikt door stichting Jong Ondernemen aan de beste studentenbedrijven.

Wat leuk is aan deze prijs, is dat het niet alleen weggelegd is voor het hbo, maar er studenten van het mbo meedoen. Dit jaar schreven in totaal 5000 studentenondernemers zich in voor het ondernemersprogramma. De studenten richten een eigen bedrijf op en runnen dit een heel schooljaar. Na de online voorrondes, het maken van een casus, een video pitch en een online jury interview zijn er tien bedrijven geselecteerd mee te doen in de finale. Vijf in de categorie hbo en vijf in de categorie mbo.

De winnaars uit de categorie mbo zijn de jonge ondernemers van het bedrijf BackTassen. Zij studeren aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Met het design van een modieuze en herbruikbare portfolio tas, pakten zij de winst. Het idee is ontstaan door het onhandige A3-formaat van portfoliomappen, die de studenten regelmatig mee naar school moeten. Een mooie tas van hetzelfde formaat met een leuk design, is niet alleen makkelijker om de portfoliomap mee te nemen, het maakt ook nog eens je outfit af. Daarnaast is de tas in meerdere maten te verkrijgen om stijlvol boodschappen te doen, je laptop mee te nemen of naar de sportschool te gaan.

In de categorie hbo won Flitsbel. Een bedrijf met een lichtgevende fietsbel verbonden met een sleutelhanger, om je fiets makkelijk terug te vinden.

De jonge ondernemers van BackTassen behaalden niet alleen de eerste prijs, maar werden ook verkozen tot publiekslieveling. Richting de finale konden mensen stemmen op hun favoriete bedrijf. Van de 6300 stemmen veroverden het studentenbedrijf 1500 stemmen en werd publiekslieveling.

Naast het interview met De Ondernemer en de gehele krantenoplage van het AD en Parool, kon de redactie van PlaytoWork het zeker niet laten ook te schrijven over deze geweldige jonge ondernemers. Want jonge ondernemers hebben de toekomst.

 

 

Deel dit
Recent Posts

Leave a Comment

mbo opleidingen met grootste baankanssteeds meer vrouwen in de techniek