Webinar: Hoe werft Nederlands mbo-opgeleiden?

Henno de Baar

29 mrt 2023

Gratis Webinar: Resultaten van het onderzoek

Het werven en selecteren van mbo-werkzoekenden en -stagiairs is van groot belang voor het bedrijfsleven en de Nederlandse economie als geheel. Het is dan ook belangrijk om te begrijpen hoe dit proces verloopt en waar verbeteringen mogelijk zijn.

Daarom heeft het skill-based matchingplatform PlaytoWork onderzoek gedaan naar mbo-banen en -stages in Nederland. Het onderzoek biedt inzicht in hoe er wordt omgegaan met de werving en selectie van mbo-talenten en laat zien wat de beperkingen én kansen zijn voor de specifieke mbo-situatie.

De resultaten van het onderzoek worden medio april gepresenteerd in een webinar in samenwerking met Kiqit. Tijdens het webinar worden de uitkomsten van het onderzoek gedeeld en worden vragen beantwoord over hoe mbo en bedrijfsleven vloeiender kunnen samenwerken. De resultaten bieden volop inspiratie waarmee organisaties concreet aan de slag kunnen bij de werving en selectie van de mbo-doelgroep

Meld je hier aan: https://kiqit.nl/webinar/werving-selectie-mbo/

Het is duidelijk uit het onderzoek dat er flink wat verschil is in de mate van professionaliteit waarmee organisaties mbo-opgeleiden werven. Het is daarom belangrijk dat bedrijven, recruiters, mbo-werknemers, politici, ondernemers, mbo-docenten, mbo-leerlingen en mbo-bestuurders deelnemen aan dit webinar om meer te leren over hoe ze effectiever kunnen zijn bij het aantrekken van mbo-talenten.

Het webinar biedt antwoorden op vragen zoals: Hoe kunnen we het mbo, de studenten, het bedrijfsleven en de overheid innovatief en organisch laten samenwerken? Wat zijn de beperkingen en kansen voor de mbo-situatie? Welke initiatieven en innovaties zijn er nodig? Wat kun je zelf doen om het werven en selecteren van mbo-talent te verbeteren?

Kortom, het webinar biedt waardevolle inzichten voor iedereen die het mbo een warm hart toedraagt en/of nieuwe inzichten wil verkrijgen en kansen wil ontdekken. Schrijf je in en ontdek hoe je de werving en selectie van mbo-talent kunt verbeteren en de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het mbo kunt versterken!

Krijg elke maandag een overzicht met nieuwe jobs in je mailbox!

Staat jouw perfecte job erbij? Solliciteer dan direct.  Zo blijf jij op on top of je game!