Middelbare schooladvies

Lotje 2.0

Tom Lugthart

14 jun 2024

Vandaag is een belangrijke dag voor ons bij PlaytoWork! Samen met Stichting Guruz hebben we de tweede video in de “Lotje”-serie gelanceerd, met niemand minder dan Youp van ‘t Hek in een speciale gastrol. De video, getiteld “Lotje 2.0”, gaat over een meisje genaamd Lotte en de uitdagingen waarmee zij en haar ouders worden geconfronteerd als het gaat om haar schoolkeuze.

De oorsprong van Lotje
In februari van dit jaar lanceerde Stichting Guruz de eerste video over Lotte, een meisje dat te maken kreeg met het middelbare schooladvies waar haar ouders het niet mee eens waren. De video raakte een gevoelige snaar bij veel mensen en bracht een belangrijke discussie op gang over de waarde van verschillende schoolkeuzes en de invloed van ouderlijke verwachtingen.

De kern van de boodschap? Het wordt tijd dat we de negatieve perceptie rondom het vmbo en het mbo veranderen. Te vaak zien we dat ouders en grootouders meer trots zijn als hun (klein)kinderen naar de havo gaan in plaats van het vmbo. Dit negatieve stigma draagt bij aan een oneerlijke waardering van verschillende onderwijspaden.

Waarom is dit belangrijk
Bij PlaytoWork zetten we ons dagelijks in om de mbo-doelgroep te ondersteunen bij hun loopbaan. We geloven in de waarde van vakmanschap en zien dagelijks hoeveel talent en potentieel er in deze studenten zit. Het is daarom voor ons onbegrijpelijk dat het mbo vaak als minder wordt gezien. Wij vinden dat het tijd is om het imago van het mbo te verbeteren en er trots op te zijn.

Daarom ondersteunen wij de Pulse-beweging van Stichting Guruz, een initiatief dat zich inzet voor een positiever beeld van het mbo. “Lotje – Deel 2” is een onderdeel van deze beweging en we zijn trots om een bijdrage te leveren aan deze belangrijke missie.

Bekijk de video en doe mee
Wil je meehelpen om het imago van het vmbo en mbo te verbeteren? Deel dan de video binnen jouw netwerk en moedig ouders en grootouders aan om trots te zijn op de keuzes van hun (klein)kinderen.

Klik hier om de video te bekijken en te delen

Samenwerkingspartners
Deze video en onze missie om het imago van het mbo te verbeteren, zouden niet mogelijk zijn zonder de steun van onze geweldige partners:

  • Techsharks
  • Stichting Platforms Vmbo
  • KPN
  • Stichting Hightech Helmond de Peel
  • Mbo Rockstars
  • Onderwijs Community
  • Job Personeelsmakelaar

Krijg elke maandag een overzicht met nieuwe jobs in je mailbox!

Staat jouw perfecte job erbij? Solliciteer dan direct.  Zo blijf jij op on top of je game!