Mbo-onderzoek: welke kanalen gebruik je om te solliciteren?

Max Boodie

06 mei 2022

PlaytoWork Snapshots

We vroegen aan totaal 690 sollicitanten welke kanalen ze gebruiken om te solliciteren. Er waren meerder antwoorden mogelijk, 310 sollicitanten (45%) hebben gereageerd. Solliciteren via social media is de grootste categorie met 31%. Bedrijven zelf benaderen, komt op de tweede plaats met 26% (inclusief ouderwets binnenlopen en Googelen). Op de derde plaats staan de vacature verzamelsites met 13%. De top 5 wordt afgesloten met uitzend- of wervingsbureaus (10%) en via bekenden/eigen netwerk 5%.

Welke kanalen gebruiken mbo'ers voor solliciteren

Een paar uitkomsten vallen op wanneer je kijkt naar de vraag welke kanalen mbo-opgeleiden gebruiken om aan een baan te komen. Linkedin staat niet bij de uitkomsten. Linkedin is voor veel recruiters juist de belangrijkste bron, samen met de eigen vacaturesite. Voor mbo-opgeleiden zijn deze kanalen blijkbaar minder relevant. In de categorie zelf benaderen/binnenlopen geven 21 respondenten aan daadwerkelijk fysiek binnen te lopen voor een baan.

Samenvatting

  • Linkedin en vacature sites zijn maar voor een kleine minderheid van de mbo-sollicitanten relevant
  • Om mbo-opgeleiden te werven, zullen organisaties zich moeten richten op social media

PlaytoWork Snapshots

Tweewekelijks presenteren we unieke snapshots van actuele kengetallen over mbo-kandidaten. We inventariseren, analyseren en rapporteren bij onze eigen mbo-sollicitanten over hoe zij naar het werk van recruiters kijken en hoe zij vanuit het kandidatenperspectief de zes stappen van de ‘candidate journey’ beoordelen. 

Snapshots mbo onderzoek PlaytoWork

Hoe de recruiter dit wil, is veelvuldig beschreven en onderzocht. Betrouwbare data vanuit het kandidaatsperspectief is echter schaars. Net zo schaars als goede mbo-opgeleiden.

Bij PlaytoWork zijn en blijven de mbo-kandidaten aan het woord! Deze post staat niet op zichzelf. De tweewekelijkse berichten – snapshots – vormen met elkaar een breder beeld dat we ieder kwartaal bundelen tot een mbo-kwartaalrapport. Eén keer per jaar presenteren we het volledige beeld in ons mbo-kengetallen jaarrapport met bijbehorend evenement op een van de 63 mbo-scholen in Nederland.

Krijg elke maandag een overzicht met nieuwe jobs in je mailbox!

Staat jouw perfecte job erbij? Solliciteer dan direct.  Zo blijf jij op on top of je game!