Start van de snapshots 2024: ”One small step for man, one giant leap for mankind!”

Max Boodie

25 jan 2024

Het was even stil op Linkedin. Nou ja, stil.., relatief stil. Dit viel op en we kregen er zelfs vragen over. Waarom waren we minder actief dan gewoonlijk? Is LinkedIn niet relevant voor de mbo-arbeidsmarktactiviteiten van PlaytoWork? Het antwoord is simpel. Zowel ik als het hele team waren erg druk, waardoor onze aanwezigheid op LinkedIn onbedoeld op de achtergrond raakte. Gelukkig waren we voornamelijk bezig met positieve projecten. Echter, zoals vaak bij snelgroeiende startups, waren er ook uitdagingen: zorgen over het onderhoud van onze gegamificeerde technologische infrastructuur, het waarborgen van voldoende werkkapitaal, het aflossen van coronaschulden, en een hoge werkdruk die resulteerde in het vertrek van enkele gewaardeerde collega’s.

Strategische partners

Het goed nieuws is zeker ook vermeldenswaardig een toenemende stroom van gekwalificeerde kandidaten, die we elke maand opnieuw presenteren aan onze prachtige klanten. Vele zijn van een pilotfase overgegaan naar een structurele samenwerking, waarbij wij een van de strategische partners zijn geworden voor het werven en selecteren van mbo-personeel. Hoewel het misschien klein lijkt als je het zo zegt, is het in werkelijkheid een enorme sprong voorwaarts wat betreft de professionaliteit die wij bieden en de impact die we hebben op de bedrijfsvoering van onze klanten.

Ambities 2024

Voor 2024 hebben we ambitieuze plannen. We verhuizen naar een nieuw en verbeterd kantoor aan de Naritaweg, nog steeds met gratis parkeergelegenheid en nabij station Sloterdijk. Hier zetten we ons werk voort, dat acht jaar geleden begon. Ons doel is om de relaties met bestaande klanten te versterken en hen nog meer te ondersteunen bij het werven, selecteren en integreren van mbo-personeel. We blijven nieuwe klanten verwelkomen in succesvolle sectoren zoals Bouw & Infra, Techniek & Installatie, Energie, Logistiek & Vervoer, Retail & Groothandel en Zorg. Daarnaast gaan we onze activiteiten uitbreiden naar nieuwe sectoren, waaronder overheidsinstanties.

Mbo boek

We zullen ook onze activiteiten op LinkedIn hervatten, door onze kennis en datagedreven inzichten over mbo-opgeleiden op de arbeidsmarkt te delen. In 2023 deden we dit al met het mbo-benchmarkonderzoek en snapshots. Vanaf februari 2024 gaan we hiermee verder. Dit jaar lanceren we tevens een boek over mbo-recruitment, inclusief klantcases en samenwerkingen met gerenommeerde auteurs in de recruitment- en HR-sector. Dit boek past hun kennis toe op de mbo-context – een kleine stap voor de auteurs, maar een grote sprong voor de mbo-doelgroep!

Krijg elke maandag een overzicht met nieuwe jobs in je mailbox!

Staat jouw perfecte job erbij? Solliciteer dan direct.  Zo blijf jij op on top of je game!