Mbo naar Hbo

Hoe verloopt de doorstroom nu?

Als je plan was om van mbo naar hbo te gaan dit schooljaar, dan zijn er een aantal maatregelen waarmee je rekening moet houden. Hieronder vind je alle maatregelen rondom de overstap van mbo naar hbo en de informatie over je propedeuse:

mbo naar hbo

Doorstroom mbo naar hbo 

  • De meerderheid van mbo-4-studenten zal naar verwachting hun diploma voor de zomer halen. Dit zal echter niet voor alle studenten gelden.
  • Voor de mbo-4 student, die door wil stromen naar een AD- of hbo-opleiding, nog een beperkt deel van de mbo-opleiding moet afronden en vanwege een mogelijk verlaat diploma besluit formeel niet voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, geldt dat deze tot 1 januari 2021 de mogelijkheid heeft om het mbo-4-diploma te bepalen en vanaf 1 september 2020 wel kan beginnen aan de studie in het hoger beroepsonderwijs.
  • Studenten die hier aan voldoen worden tot 1 januari 2021 door de mbo-school passend begeleid en ondersteund bij het behalen van hun diploma. Zodra de student zijn mbo-diploma haalt, vindt de formele inschrijving in het hbo plaats. Verdere informatie volgt.
  • Mbo-studenten die per aankomend studiejaar met een opleiding beginnen op het hbo, maar hun mbo-4 opleiding door de Coronacrisis nog niet hebben afgerond blijven ingeschreven in het mbo. Zodra het diploma is behaald, uiterlijk voor 1 januari 2021, vindt inschrijving in het hoger onderwijs plaats.

BSA halen

  • Het geven van een beslissend studieadvies, en het indien nodig geven van een negatief BSA, kan pas wanneer er voldoende beeld is over de studievoortgang van een student. Alleen als er onvoldoende studievoortgang is over het hele proces mag een negatief advies worden gegeven.
  • Dit betekent dat een school bij het afgeven van het BSA de persoonlijke omstandigheden van de student meeneemt. Het feit dat de student onvoldoende studievoortgang heeft geboekt vanwege de Coronamaatregelen, en daardoor niet alle resultaten heeft behaald, is zo’n omstandigheid.
  • Scholen hebben tot 12 maanden na de start van de opleiding (bij meerjarige opleidingen) de tijd om een advies te geven.
  • Doorstroom mbo-hbo

Dit vind je misschien ook interessant

Corona maatregelen BBL Opleiding
Corona maatregelen BOL Opleiding
corona maatregelen examenuitslag
corona maatregelen staatsexamen
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.