Mbo opleidingen met de grootste baankans

 In Blog

Mbo opleidingen met de grootste baankans

Het is altijd lastig om te kiezen welke opleiding bij je past, er is nou eenmaal heel veel. Het is belangrijk dat je iets kiest wat je leuk vindt, maar het is ook belangrijk dat er werk in te vinden is. PlaytoWork zet voor jou op een rijtje; wat zijn de mbo opleidingen met de grootste baankans?

Nummer 5: Sport en beweging

Het is een studie die erg wordt onderschat, maar het is toch echt zo. De opleiding sport en beweging zal in de toekomst steeds meer worden gevraagd. Mensen zijn steeds bewuster bezig met gezonder leven en fit blijven. Dit biedt kansen voor studenten van sport en beweging om in te springen. Activiteiten organiseren die met sport te maken hebben, het coachen of personal trainen van mensen of leidinggeven. De wereld kan nog zo geautomatiseerd worden, maar sporten blijft belangrijk.

Nummer 4: Software developer

Het is opkomend en wordt steeds belangrijker, wederom wordt ook deze opleiding onderschat. De opleiding tot softwareontwikkelaar. De wereld wordt steeds internationaler en transparanter door internet. Steeds meer bedrijven proberen op te vallen en om mee te blijven spelen in de zakelijke wereld is software ontzettend belangrijk. Maar om software te beheersen en te begrijpen heb je iemand nodig met kennis. Media en softwareontwikkelaars zijn hard nodig nu en in de toekomst en daar is zeker een baan in te vinden als je er een opleiding voor gevolgd hebt.

Nummer 3: ICT-beheer

In de top drie is dit een baan die omhoogklimt en steeds meer om gevraagd wordt, namelijk ICT-beheer. Organisaties gaan steeds meer digitaliseren en om te zorgen dat het installeren en monteren van de apparatuur goed blijft gaan, is een ICT’er onmisbaar. Je bent de sleutel van de controle over de gegevens van het bedrijf en daarmee dus een persoon met echte toevoeging. Dus een opleiding tot ICT’er is het zeker waard als je erin geïnteresseerd bent.

Nummer 2: Opleiding zorg

Nu corona is uitgebroken is het nog duidelijker geworden, maar met een opleiding in de zorg maak je zeker weten kans op een baan. Zorg kan niet geautomatiseerd worden, maar onze patiënten en cliënten blijven aandacht nodig hebben. Een opleiding in de zorg is daarom een opleiding waarmee je zeker scoort in de toekomst.


En dan door naar de nummer 1!

Mbo opleidingen met de grootste baankans vind je in de: Techniek

En dan nu de nummer 1 opleiding waarmee jij een grote kans hebt om een baan te scoren. Met alle innovaties en machines die toenemen, is er ook technische kennis nodig. Een opleiding in de techniek zal ervoor zorgen dat jij zeker weten kans maakt op een goede baan in de toekomst. Dus ben jij handig met machines? Doe vakkennis op en studeer techniek. Dit gaat je zeker aan een baan helpen.


De juiste opleiding kiezen is de eerste stap, maar daarnaast moet je natuurlijk ook werken om jezelf te onderhouden. Je zult niet meteen de banen als hierboven bemachtigen als je net begonnen bent met je opleiding. Als je nog opzoek bent naar een baan en je benieuwd bent wat er bij je past, download dan onze app. PlaytoWork is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store en matcht jouw doormiddel van spelletjes met een baan die bij jou past.

download ptw

Deel dit
Recommended Posts

Leave a Comment

de rol van de overheid in de coronacrisisJonge ondernemers hebben de toekomst