Mbo-studies met de hoogste uurlonen

 In Blog

We willen allemaal natuurlijk zo veel mogelijk geld verdienen na onze studie. Het liefst willen we het hoogste uurloon verdienen. Maar de uitspraak “hoe hoger je studeert, hoe beter” kan je voortaan vergeten.  Er is een groot tekort aan gespecialiseerde werknemers met een mbo opleiding en de komende jaren zal dat aanhouden. Hier vind je de mbo-studies met de hoogste uurlonen.

De kans op een goede baan

Het zal per tijd verschillen hoeveel vraag er is naar een bepaald beroep, maar de mbo Keuzegids heeft een indicatie gegeven met welke studies je kans hebt op een goede baan. Dat mbo’ers in de bouw, techniek en zorg tekort komen is algemeen bekend, maar ook bij de politie en defensie blijft personeelstekort een groot probleem. Dit tekort zal volgens de arbeidsprognose tot 2024 blijven aanhouden in de bouw, techniek en de zorg. Toch studeert een groot deel van de mbo’ers door naar een hoger mbo-niveau of een hbo opleiding. We spreken dan over 50 procent die niet aan het werk gaan. Terwijl dit wel mbo-studies zijn met erg hoge uurlonen.

Mbo-studies met de hoogste uurlonen

Specialistische beroepen erg belangrijk

Tegenwoordig wordt veel geautomatiseerd en computer gestuurd, dat geldt ook voor het toekomstige werkveld. De consequentie is dat er kennis dreigt te verdwijnen. Handarbeid zoals de schoenmaker of pianotechnicus uitvoeren, zullen erg schaars worden. Met het gevolg dat specialisme erg belangrijk wordt in de toekomst, wat de kans vergroot op een goede baan in de ambachtelijke techniek.

Populaire studies

Vaak wordt gedacht dat populaire studies goed gaan verdienen, maar als er veel mensen hetzelfde beroep uitoefenen ontstaat er natuurlijk een overschot. De baankansen zijn juist slecht voor studies als pedagogisch werk, ICT-beheer en commerciële dienstverlening. Mbo’ers met een ICT-opleiding wordt aangeraden door te studeren op het hbo, dan zul je meer verdienen en makkelijker werk vinden.

Mbo-studies met de hoogste uurlonen

De mbo-studies met de hoogste uurlonen

Volgens de mbo Keuzegids zijn dit de hoogste uurlonen van mbo-studies na anderhalf jaar werken:

  1. Afgestudeerde mbo’ers in de procestechniek staan op de eerste plek met €17,95 per uur.
  2. Afgestudeerde mbo’ers in de verpleging staan op de tweede plek met €16,60 per uur.
  3. Afgestudeerde mbo’ers in de verzorging staan op de derde plek met €13,27 per uur.
  4. Afgestudeerde mbo’ers in de weg- en railtransport staan op de vierde plek met €13,91 per uur.
  5. Afgestudeerde mbo’ers in de scheepvaart staan op de vijfde plek met €13,27 per uur.

Als afsluiter verdienen schoonheidsverzorgers, kappers en verkopers het minst met een gemiddeld uurloon van €8.

Match met de juiste baan

We helpen je graag met het vinden van een passende (bij)baan of passende studie. Download PlaytoWork! In de gratis app kom je te weten waar jij goed in bent en waar je talenten liggen. We matchen je met vette banen door onze app. Begin maar alvast met verdienen.

 

Mbo-studies met de hoogste uurlonen

 

Deel dit
Recommended Posts

Leave a Comment

Salariskloof tussen mbo en hbotips voor online sollicitatie skype, zoom, facetime