fbpx

Nederland is 38 mbo vakkampioenen rijker!

310 mbo-studenten lieten hun beste vakwerk zien tijdens Skills The Finals, het NK voor mbo-studenten, dat van 20 tot en met 22 maart plaatsvond in de RAI Amsterdam. Na de spannende finale dagen mogen zich 38 talentvolle mbo’ers zich vakkampioen noemen. Een aantal Skills-kampioenen kwalificeert zich voor deelname aan WorldSkills, het WK voor beroepen dat van 22 tot en met 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Op vrijdag 12 april wordt de samenstelling van Skills Team Nederland bekendgemaakt. Zo’n 1500 jongeren tot 25 jaar nemen het op tegen vakgenoten uit 60 landen.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van apothekersassistent en elektrotechnicus gebouwen tot fotograaf en patissier. Deze vakwedstrijden geven aanstormend vaktalent een podium en weten beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. 464 finalisten komen van 48 verschillende mbo-scholen uit heel Nederland. Naast de finalewedstrijden in de RAI werden de afgelopen weken 17 finales op 10 verschillende locaties in Nederland gehouden.

Wedstrijden

Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands vakwedstrijden voor het vmbo (Skills Talents) en begeleidt het Skills Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen. Benieuwd wie de winnaars zijn? Bekijk de uitslagen op de website van Skills The Finals.

Play your Skills

play your skills

PlaytoWork ontwikkelde voor Worldskills de Play your Skills app.  Door de games te spelen in de app ontdekken jongeren spelenderwijs waar hun interesses liggen. Met het gebruik van deze app komen ze veel te weten: ze ontdekken wat ze écht willen en waar ze écht voor staan. Door te weten waar ze goed in zijn groeit de kans van slagen bij het maken van de juiste studie- en beroepskeuze en kiezen jongeren voor hetgeen waarbij hun persoonlijkheid het beste aansluit.

De Play your Skills app is gratis te downloaden in de Apple app store en Google Play store:

 

 

Skills The Finals 2020

De volgende nationale kampioenschappen voor beroepen vinden plaats van 4 tot en met 6 maart 2020 in Leeuwarden, Friesland. Skills The Finals zal daar de landelijke finales houden voor vmbo en mbo.

0