Mbo werk vragen

Vindt hier interessante artikelen en blogs voor de overgang van school naar werk, met een aantal tips links en rechts speciaal voor jou!

Kom jij net van het mbo af en heb jij nog geen idee hoe nu verder? Of wil jij juist van baan veranderen? Bij PlaytoWork focussen wij ons op alles voor mbo’ers zodat we jou verder kunnen helpen aan de leukste baan voor jou. Ben je benieuwd hoe je je het beste kan voorbereiden voor een online sollicitatiegesprek? Waarom solliciteren via Whatsapp populairder is? Of wat de best betaalde mbo banen zijn? Kijk dan niet verder.

We hebben hier alvast de standaard tips voor je. Waarschijnlijk hoor je dit vaker maar dat is met een reden, ze zijn ook echt belangrijk. Wees altijd op tijd, probeer niet als laatste op kantoor te zijn. Je hebt geen tweede kans voor een eerste indruk, dus zorg ervoor dat je bij een nieuwe baan of afspraak altijd jezelf verkoopt en je beste kant aan ze laat zien. 

Mocht je gaan solliciteren, wees dan zeker van je zaak. Vaak is jouw gevoel het juiste, als je twijfels blijft hebben over een bedrijf of degene die je heeft geïnterviewd vraag jezelf dan waar dat vandaan komt. En wed niet op één paard. Natuurlijk is het fantastisch als je op gesprek mag komen bij jouw droombaan of bij je favoriete bedrijf, maar wat als ze je niet aannemen? Dan kan je weer vanaf nul beginnen dus zorg ervoor dat je voor meerdere posities solliciteert.

Mbo werkvragen

Blogs die jou kunnen helpen in je werk

een goede thuiswerkplek
whatsapp solliciteren
7 tips voor thuiswerken
corona crisis kans of plicht
best betaalde mbo banen

Hoe beïnvloeden alle corona maatregelen mijn werk en kansen op werk?

Heb je mbo corona vragen en  heb je geen zin om een heel boekwerk door te lopen? Het leven is drastisch veranderd en we kunnen ons voorstellen dat je als mbo-student met een hoop vragen zit. PlaytoWork is wel met haar neus in de boeken gedoken en heeft de belangrijkste maatregelen uit het overheidsbeleid gehaald en omgezet in korte en begrijpelijke tekst. Kortom alle informatie om jouw vragen te beantwoorden.

Er zijn een hoop maatregelen ondertussen in Nederland met momenteel de belangrijkste voor werk natuurlijk: thuiswerken! Tenzij het echt niet anders kan natuurlijk. Hier bovenop komt dat iedereen zo min mogelijk het Openbaar Vervoer dient te gebruiken dus het is allemaal wat moeilijker. Andere regels die direct impact hebben op jouw werkomgeving zijn: 1,5 meter afstand houden, vaak je handen wassen (natuurlijk), mijd de spits als het even kan. Voor beginnende ondernemers en ZZP’ers is er ook een noodpakket, lees daar hier meer over. Verder hebben veel bedrijven en werkgevers extra regels binnen het kantoor opgesteld, hier kunnen wij je helaas niet bij helpen.

Mocht je tips hiervoor willen, kijk dan bij één van onze aansluitende blogs zoals: Een goede thuiswerkplek, online sollicitatietips of 7 motiverende thuiswerk tips.

Op de officiële pagina van de overheid is een volledige lijst te vinden met alle huidige maatregelen waar iedereen zich aan moet houden, kijk daarvoor hier.

Hopelijk hebben we je zo goed mogelijk kunnen helpen met je mbo werk vragen en je voorzien van interessante blogs die aansluiten. Het werkleven verandert constant, al helemaal met de corona maatregelen.  Ondanks alle maatregelen kun jij gewoon nog steeds werken of vrijwilligerswerk doen. Er zijn altijd kansen om meer geld te verdienen. Voor extra vragen mag je ons altijd mailen.

En als je werk zoekt, download dan gewoon onze app en check met welke vacatures je matcht! Er is genoeg te doen tijdens de lockdown.

Heel veel succes met je werk en blijf gezond!

Wat is PlaytoWork

PlaytoWork is een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform, makkelijk gezegd een app waarop je spelletjes speelt en wordt gematcht op banen die passen bij jouw persoonlijkheid! Al sinds 2016 houden wij ons bezig met het helpen van mbo’ers aan een leuke baan. Wij geloven niet in sollicitatiebrieven, wij geloven in jouw persoonlijkheid. Dus maakten wij een app waarmee we jouw “sollicitatiebrief” samenstellen door het spelen van “serious games”.

PlaytoWork werkt samen met ontzettend leuke bedrijven die opzoek zijn naar jou! Dus als je benieuwd bent naar je meer inzicht in jezelf of op welke banen je matcht, download dan onze gratis app hieronder!

Download playtowork