PlaytoWork Snapshots: “Wat is de ideale volgorde in een sollicitatietraject?”

 In Blog, Snapshots, Werkgever blog

Dit keer was de vraag onderdeel van stap 4 sollicitatie: “Wat is de ideale volgorde in een sollicitatietraject?

We vroegen aan in totaal 814 sollicitanten wat de ideale volgorde is in een sollicitatietraject. Willen sollicitanten bij voorkeur als eerste spreken met een potentiële collega, een direct leidinggevende, met Personeelszaken of zelfs als eerste met de directie? 364 sollicitanten – dat is 45% – gaven antwoord op deze vraag. 

En het merendeel (40%) wil bij voorkeur als eerste met de direct leidinggevende in gesprek. Bijna een zelfde deel (38%) geeft de voorkeur aan een eerste gesprek met Personeelszaken. Zo’n 18% wil het liefst eerst een collega spreken en 4% vindt een eerste gesprek met de directie een ideaal startpunt.

Als we de uitkomst vergelijken met de praktijk dan is het opvallend dat 62% van de mbo-respondenten aangeeft dat een eerste gesprek bij voorkeur niet begint met Personeelszaken. Bijna altijd – zo is onze ervaring – is het eerste gesprek met iemand van Personeelszaken of met een recruiter. Zeker als het gaat om het belang van de functie-inhoud is het goed te verklaren dat een grote meerderheid (58%) aangeeft te willen starten met een collega of een leidinggevende. 

Dat dit een (te) grote belasting is voor de leidinggevende of de collega’s is duidelijk. Echter als je als wervende organisatie hiermee het onderscheid kan maken dan is dat in deze krappe arbeidsmarkt wat ons betreft het overwegen waard. Er zijn varianten te bedenken waarbij een eerste gesprek met zowel iemand van Personeelszaken / Recruitment als met iemand uit de lijn plaatsvindt. Met name voor de hele schaarse hoog-technische functies zou het op basis van deze cijfers verstandig zijn om het eerste gesprek met de lijn te doen. Nog beter of slimmer zou zijn om het gewoon te vragen en dan de wens van de sollicitant te volgen. Ook als de sollicitant met iemand van de directie wil praten!

 

Samengevat:

  • 58% van de sollicitanten start bij voorkeur het liefst met een gesprek met een potentiële collega of een leidinggevende.
  • 38% van de sollicitanten  geeft de voorkeur aan een eerste gesprek met Personeelszaken.
  • 4% wil als eerste met iemand van de directie spreken. 

Over PlaytoWork Snapshots

Twee wekelijks presenteren we unieke snapshots van actuele kentallen over mbo-kandidaten. We inventariseren, analyseren en rapporteren bij onze eigen mbo-sollicitanten over hoe zij naar het werk van recruiters kijken en hoe zij vanuit het kandidatenperspectief de zes stappen van de ‘candiate journey’ beoordelen. 

Snapshots mbo onderzoek PlaytoWork

Immers hoe de recruiter dit wil is veelvuldig beschreven en onderzocht maar betrouwbare data vanuit het kandidaatsperspectief is schaars, net zo schaars als goede mbo’ers. 

Bij PlaytoWork zijn en blijven de mbo-kandidaten aan het woord! Deze post staat niet op zichzelf. De tweewekelijkse berichten – we noemen het snapshots – vormen met elkaar een breder beeld dat we ieder kwartaal bundelen tot een mbo-kwartaalrapport. Eén keer per jaar presenteren we het volledige beeld in ons mbo-kentallen jaarrapport met bijbehorend evenement op een van de 63 mbo-scholen in Nederland.

Lees ook onze andere snapshots! Zoals “Waar kijken mbo’ers naar bij het vergelijken van vacatures?”

Deel dit
Recommended Posts
Op hoeveel verschillende soorten banen ben je op dit moment aan het solliciteren?Op hoeveel verschillende soorten banen ben je op dit moment aan het solliciteren?