fbpx
logo play to work

Volg ons op Social Media!

T: 020-2170190

GAMEN VOOR EEN BETERE EN PASSENDE BAAN OF STAGE.

Gemakkelijk een goede stage vinden of snel een baan vinden die ook nog eens past bij de persoonlijkheid van onze jonge mbo’ers? Hoe goed ROC’s hun studenten ook opleiden, de aansluiting op de arbeidsmarkt blijft een van de grote thema’s. Een regelrechte uitdaging voor de mbo-studenten zelf en een groot probleem voor het Nederlandse bedrijfsleven. Want ook werkgevers vinden vaak niet, of met grote moeite, de mbo-kandidaten voor hun banen, stages of bijbanen.

PlaytoWork heeft een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform ontwikkeld. Daar worden mbo’ers via serious gaming op een speelse, spannende, leerzame en voor hen herkenbare manier uitgedaagd om zich te profileren en te positioneren op de arbeidsmarkt. Door actief te ervaren en te leren door te doen, bouwen de studenten op een interactieve, creatieve en innovatieve manier aan een profiel. Ze krijgen inzicht in vragen als: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’.

Social enterprise PlaytoWork helpt uw instelling én studenten helpen met een duurzame samenwerking. In het curriculum met workshops of lessen zoals bijvoorbeeld in het kader van BPV.

WILT U GRAAG EEN PERSOONLIJKE UITLEG?

Meer weten over de kansen die PlaytoWork biedt? Aarzel niet contact op te nemen. Uw ROC en uw studenten verdienen het.

HOE WERKT HET VOOR UW STUDENTEN?

Een grotere kans op een passende baan
Een grotere kans op een passende baan

Door te weten waar je goed in bent en zichtbaar te zijn voor werkgevers groeit je kans op een passende baan in de richting waarvoor jij gestudeerd hebt.

Meer inzicht in je eigen kunnen
Meer inzicht in je eigen kunnen

Door middel van het spelen van de games krijg je een goed inzicht waar jij in uitblinkt. Weet waar je goed in bent.

Speel jezelf in de kijker
Speel jezelf in de kijker

Opvallen bij werkgevers kan lastig zijn maar met PlaytoWork speel jij jezelf in de kijker bij werkgevers die mensen zoeken met jouw opleiding en ‘soft skills’.

RELEVANTIE VOOR ROC’S?

UITDAGING
Het vinden van de juiste stage
OPLOSSING
Gegamificeerd bemiddelen naar een passende stage.
UITDAGING
Het vinden van een goede en passende baan
OPLOSSING
Gegamificeerd bemiddelen naar een betere passende baan.
UITDAGING
Het ontbreken van kennis bij studenten over de arbeidsmarkt
OPLOSSING
Spelenderwijs kennismaken met de arbeids- en bemiddelingsmarkt.
UITDAGING
Ontbreken van kennis bij docenten / ROC's
OPLOSSING
Verklein de afstand tot de arbeidsmarkt voor docenten.
UITDAGING
Het binden van studenten en werkgevers
OPLOSSING
Maatwerk met games om onderscheidend te zijn voor studenten en regionale werkgevers.

DIT VINDT MEN VAN PLAYTOWORK

 • Wij zijn blij met de lancering van PlaytoWork: het platform richt zich op de doelgroep die wij zoeken en soms nog moeilijk kunnen bereiken. De mbo studentendoelgroep is zich vaak nog niet bewust van hun competenties en vaardigheden. Daarnaast komen zij door hun geringe werkervaring vaak lastig aan een baan. De werkervaring van een kandidaat vinden wij niet zo belangrijk, wij vinden de competenties van een kandidaat veel belangrijker. PlaytoWork is een mooi middel voor jongeren om er achter te komen waar zij goed in zijn.

  Lindy Hage Recruitment Manager bij Nuon
 • Het is enorm waardevol om de groep waar PlaytoWork zich op richt, op een andere manier te betrekken bij de arbeidsmarkt. Recruitment bureaus klagen vaak dat je jongeren echt bij het proces moet betrekken en aan het handje moet houden. Maar alleen een goede website met een mooie vragenlijst is niet voldoende, want de jongeren zijn niet snel geneigd om een dergelijk platform te benutten. Een groot deel van de groep wordt niet uit zichzelf actief. PlaytoWork biedt hen een nieuwe en toegankelijke manier om via serious gaming de arbeidsmarkt te bereiken.

  Colin Lee wetenschapper in de HR en organisatiepsychologie – reseacher big data
 • Het is belangrijk dat onderwijs ook leuk moet zijn en aansluit aan de leefwereld van studenten. In het kennismakingsgesprek over PlaytoWork werd ik dan ook getriggerd door de tagline ‘Ga je solliciteren of gamen’. Het is een goede vorm van het actualiseren van het onderwijs.

  Christien van Dinten collegedirecteur Economie en Handel
 • Met serious gaming worden culturele en taalbarrières overbrugd. Ook biedt het mogelijkheden in het actuele onderwerp van anoniem solliciteren. Zo zijn er veel meer toepassingen te noemen en Annelies is ervan overtuigd dat dit instrument zich waarmaakt op de arbeidsmarkt.

  Annelies Spork Gemeente Amsterdam
 • VERMAAT hanteert al jaren een persoonlijk aannamebeleid, waarbij er meer naar de persoon wordt gekeken dan naar het cv. Vandaar de goede synergie vanaf het eerste contact met PlaytoWork. Het gaat om een bepaalde attitude om te zien of je bij VERMAAT past. PlaytoWork kan dat staven.

  Femke van Logtenstein Manager Recruitment bij Vermaat
 • PlaytoWork is een online platform waar jonge mbo’ers met behulp van ’serious games’ gematcht worden met vacatures van potentiële werkgevers. De games vervangen daarbij traditionele online assessments. In de eerste plaats is het een nobel initiatief, want werkloosheid onder jongeren is een probleem. Tegelijkertijd hebben we hier te maken met een serieuze scale up, met een duidelijk businessmodel.

  Maurice van Tilburg CEO Euronext Amsterdam

RAAD VAN ADVIES

 • Timon van Engen Voorzitter Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs

  “PlaytoWork creëert door middel van het spelen van de games een inzichtelijk beeld van iemand zijn karakter en denken.” Lees meer…

 • Dorien Nelissen Voorzitter college van bestuur Regio college Zaandam

  “Voor werkgevers is serious gaming een handige en snelle manier om geschikte kandidaten te vinden.” Lees meer…

 • Mitchell Boldewijn Finalist Ambassadeursgala 2018, Commissielid onderwijs CNV Jongeren & Student van het jaar 2018

  “Samen met het werkveld (bedrijven, scholen, docenten & studenten) draagt PlaytoWork bij aan een betere positie van het mbo.” Lees meer…

 • Ronald Wilcke Lid college van bestuur ROC van Amsterdam

  “Vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid vind ik het interessant en belangrijk om dit soort initiatieven te steunen en voor zoveel mogelijk doelgroepen van betekenis te laten zijn.” Lees meer…

PLAYTOWORK WEBSHOP

PlaytoWork voorziet uw ROC van banners, posters en flyers. Zelfs van mini en maxi-speelkasten om studenten te stimuleren naar de workshops te komen, de app te downloaden en te gaan gamen voor een betere baan of stage.

Ook ontwikkelen we specifieke online campagnes voor studenten en ouders of voogden.

ONZE PARTNERS

METEN IS WETEN

0
Vacatures voor banen
0
Vacatures voor bijbanen
0
Vacatures voor stages
0
Kandidaten aan een baan geholpen
0
Kandidaten aan het gamen
0
Verschillende games in de app
Play
PlayToWork_schermen-13

ZO ZIET HET ERUIT

De PLAY-tab is de eerste van de drie tabjes in de PlaytoWork App. Hier staan de games die je worden aangeboden door ons of die specifiek aangeboden zijn door een werkgever. Iedere game heeft korte uitleg en na de uitleg speel je het spel. Ieder spel duurt tussen de 5 en 10 minuten zodat je gewoon tussen de dagelijkse bezigheden door aan je profiel kunt werken.

play-to-work-app-store
play-to-work-google-play
To
PlayToWork_schermen-14

ZO ZIET HET ERUIT

In de TO tab staan de uitkomsten van de games die je hebt gespeeld grafisch weergegeven. Je profiel bestaat naast de basisgegevens uit drie delen: deel I gaat over je persoonlijkheid, deel II gaat over je gedrag en in deel III worden je vaardigheden beschreven. Met een druk op de knop kun je je profiel downloaden of gebruiken voor andere sollicitaties dan bij ons op het PlaytoWork-platform. Je kunt dan het beste je profiel doorsturen door een speciaal daarvoor ontwikkelde link toe te voegen.

play-to-work-app-store
play-to-work-google-play
Work
Work

ZO ZIET HET ERUIT

In de WORK-tab verschijnen de vacatures voor banen die bij jou passen. Indien aangegeven verschijnen hier ook stages of bijbanen. Je kunt jouw matches bewaren, favoriet maken maar je kunt ook direct reageren. Met een paar klikken en een paar ‘swipes’ heb je jouw profiel beschikbaar gesteld aan de werkgever. Een ouderwetse sollicitatiebrief is niet meer nodig. Je ontvangt direct een uitnodiging voor een nadere kennismaking en daarna een mooie passende baan, stage of bijbaan.

En dat met het spelen van een paar slimme spelletjes….

play-to-work-app-store
play-to-work-google-play

VAN DE BEDENKERS

PlaytoWork is een sociale onderneming. De financiële doelstellingen staan ten dienste van de maatschappelijke doelstelling. De organisatie meet haar eigen maatschappelijke impact.

PlaytoWork is een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform. Op ons platform worden mbo’ers via serious gaming op een speelse, spannende, leerzame en voor hen herkenbare manier uitgedaagd om zich te profileren en te positioneren voor baan, stage of bijbaan. Voor ROC’s is PlaytoWork een extra middel om uw ROC van andere ROC’s te onderscheiden.

  

IN HET NIEUWS

ONS TEAM

 • Jaap
  Jaap business development & sales
 • Max
  Max onderwijs, marketing & sales

X

VRAAG STELLEN?

Whatsapp met ons 

whatsapp

Geen tijd om te bellen of een veel te volle mailbox? Stuur gewoon een Whatsapp bericht aan onderstaand nummer en we sturen je een bericht met ons antwoord terug.

06-52027623

0