Skill based matching

Maak kennis met de voordelen van
matching op soft skills

Als enige speler in de recruitment markt gebruikt PlaytoWork deze wetenschappelijk beproefde methode waarin kennis, vaardigheden en talenten van sollicitanten in kaart worden gebracht voor succesvolle matches en betere prestaties

Skill based gaming met PlaytoWork

Samen met onze gedragspsycholoog hebben wij een unieke soft skill assessment tool ontwikkeld. Bij PlaytoWork hebben werkzoekenden al binnen 7 tot 15 minuten een betrouwbaar soft skill profiel.

Gedrag

8 verschillende gedragsprofielen

Persoonlijkheid

10 verschillende persoonlijkheidsprofielen

vaardigheden

4 verschillende vaardigheden

Soft skill profielen

Gericht op
actie

Gericht op afspraken

Gericht op
doelen

Gericht op harmonie

Gericht op
inzicht

Gericht op
kansen

Gericht op toekomst

Gericht op verniewing

Benieuwd wat jouw soft skills zijn?

Innovatieve assessment voor mbo opgeleiden

Betrouwbaar soft skill profiel

Al na 3 games krijgt de werkzoekende een soft skill profiel. Naarmate er meer games gespeeld worden, wordt het profiel betrouwbaarder.

60+ games

PlaytoWork heeft 60+ games ontwikkeld. Na het spelen van onze games is het profiel van de werkzoekende betrouwbaarder dan na het allerduurste conventionele assessment.

Vaardigheden die er toe doen

Soft skills zijn persoonlijke eigenschappen die niet perse direct aan eerdere werkfuncties gerelateerd hoeven te zijn. Ze geven een completer profiel van de werkzoekende en dat zorgt voor betere matches.

CONTACT

In no time matchende mbo-werknemers voor jouw vacatures?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Gericht op actie

Mensen gericht op actie (presteerders) houden van tempo en van zaken aanpakken. Met veel oog voor de details regelen ze praktische zaken. Loopt er iets in de soep, dan grijpen ze in door onmiddellijk met een oplossing op de proppen te komen om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. Heeft een bepaalde klus een deadline, dan ervaren ze die druk als een stimulans om er nog eens extra tegenaan te gaan. Ze leggen voor zichzelf, maar ook voor anderen, de lat hoog. Hebben ze een dag hard gewerkt, dan zullen er niet schromen om tot in de details uit te wijden over de bijzondere prestatie die ze hebben geleverd. 

Gericht op afspraken

Verankeraars streven in hun gedrag naar rust, reinheid en regelmaat. Ze hebben de wereld het liefst zo veel mogelijk voorspelbaar. Ze houden zich graag aan afspraken. Sterker nog; als anderen afspraken niet nakomen, dan zien ze dat meteen en maken ze er een punt van. Ze willen met hun gedrag voldoen aan de bestaande norm en ze zijn bereid zich hieraan aan te passen. Ze handelen voorzichtig en zorgvuldig om maar binnen gebaande paden te blijven. 

Gericht op doelen

De geboren organisator stelt heldere doelen en weet hoe iets aangepakt moet worden. Heb je een hoge score op deze rol dan vind je het vaak niet prettig als anderen zich gaan bemoeien met jouw plannen en planning. Je kunt dan kribbig reageren. Je houdt er niet zo van om te worden afgeleid als je ergens mee bezig bent. Je bent een kei in handelen onder hoogspanning en tijdens drukte. Jou maken ze niet gek, jij houdt altijd het overzicht.  Wat ook fijn is: je zit niet snel bij de pakken neer.  

Gericht op harmonie

Mensen die hoog scoren op deze rol zijn echte samenwerkers; ze zorgen voor binding en vertrouwen. Ze kunnen zich makkelijk verplaatsen in de gevoelens en beleving van anderen. Zien ze anderen in de problemen komen dan steken ze belangeloos een helpende hand uit. Ze luisteren inlevend en zijn zeer toegankelijk. Ze staan altijd open voor zaken die anderen bezighouden. Omwille van de goede vrede laten ze zaken passeren, ook al zijn ze het er niet helemaal mee eens. Zien ze iemand in hun omgeving iets bijzonders presteren, dan staan ze daar bij stil en delen complimenten uit. . 

Gericht op inzicht

In gedrag is de analyticus gericht op het verkrijgen van inzicht en wil weten hoe zaken in elkaar steken en wat er precies gebeurd is. Analytici voelen vaak aan of iets klopt of niet klopt en als ze maar enigszins het vermoeden hebben dat zaken niet kloppen, stellen ze kritische vragen. Als ze zelf met voorstellen of oplossingen komen, dan zijn die goed onderzocht. Ze hebben alle vermijdbare risico’s al ondervangen. Feiten zijn voor hen ook echte feiten. Feiten worden niet ingekleurd door hun mening; werkelijkheid en fantasie zijn gescheiden. 

Gericht op kansen

Wanneer je gericht bent op kansen, dan ben je een echte dealmaker. Mensen die hoog scoren in deze kunnen slim manoeuvreren om tot afspraken te komen. Ze weten anderen aan zich te binden om daar op enige moment profijt van te hebben. In de dialoog communiceren ze op dezelfde golflengte als hun gesprekspartner zonder hun eigen doelen te vergeten. Linksom of rechtsom komen ze tot afspraken. En ook al neemt het gesprek een onverwachte wending, ze krijgen de zaak weer op de rails door slim mee te bewegen en ter plekke te improviseren.

Gericht op toekomst

Mensen die deze rol hoog invullen zijn visionair en bieden een toekomstperspectief. Ze zweven als het ware in een helikopter boven de werkelijkheid en zien daardoor verbanden tussen verschillende situaties of onderwerpen. In hun handelen houden ze rekening met wat ze in de toekomst willen bereiken. Anderen meekrijgen doen ze vaak niet op basis van argumenten maar door in aansprekende beelden aan te geven welke kant het op zou moeten. Ze houden van sparren en zijn, om hun mening aan te scherpen, uit op kritiek en op een weerwoord en vaak bereid om hiervan te leren. Ze brengen verschillende standpunten en meningen bij elkaar.

Gericht op vernieuwing

Wanneer je gericht bent op vernieuwing (pionier), dan ga je graag met nieuwe dingen aan de slag om te voorkomen dat je vastroest. Mensen die deze rol hoog invullen, bedenken voor elk probleem een originele en oorspronkelijke oplossing. Het zijn echte out-of-te-box denkers met veel verbeeldingskracht.  Onzekerheid is voor deze pioniers een bron van energie en een kans om nieuwe nog niet betreden paden in te slaan.  Anderen krijgen ze mee door het enthousiasme waarmee ze praten over hun ideeën. Over het algemeen laten ze zich leiden door hun eigen inzichten, los van wat de omgeving daarvan vindt.