Soft skills matchen op de arbeidsmarkt

 In Uncategorized

Soft skills vervangen sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrieven zijn verleden tijd, de nieuwe trends is soft skills matchen op de arbeidsmarkt. Door soft skills leer je jezelf kennen en kun je betere keuzes maken, want iets leuk dat je leuk vindt, hoeft niet bij je te passen. Naast dat het de kandidaat inzicht geeft in zichzelf, levert het ook een bijdrage aan het toekomstige bedrijf. Zij kunnen kandidaten selecteren die daadwerkelijk bij de functie passen door deze inzichten.

PlaytoWork houdt zich hier al jaren mee bezig. Soft skills van mbo’ers matchen op de arbeidsmarkt om zo de doelgroep beter te helpen profileren. Maar ook om mbo’ers een kans te geven de juiste keuzes te maken als een school dit niet kan aanbieden. De soft skills worden gegenereerd door het spelen van serious games. Na 15 minuten heeft de speler een profiel aangemaakt en kan het profiel bekeken worden. Niet alleen geeft dit dus het beloofde inzicht, maar krijgt de speler ook direct matches met mbo vacatures te zien waarop gematcht is.

CEO Max Boodie werd uitgenodigd door Emin Kececi en Yasin Yaylali te vertellen over PlaytoWork. Tijdens de Educaution videocast heeft hij vertelt over de werking van soft skills matchen op de arbeidsmarkt. Ook vertelt hij over PlaytoSchool, een app om jongeren te helpen een opleiding te vinden op basis van hun soft skills. Verder over het onderzoek dat PlaytoWork heeft gehouden onder recruiters over recruitment in tijden van corona.

Soft skills matchen op de arbeidsmarkt heeft dus de toekomst. Het zal wellicht kunnen fungeren als bestrijdingsmiddel tegen arbeidsmarktdiscriminatie.

De videocast werd opgenomen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Bekijk het hele interview hier:

Bekijk hoe de app voor onze kandidaten werkt

  1. Download PlaytoWork in de Appstore of Google Playstore
  2. Maak een profiel aan en maak die compleet
  3. Speel het welkoms spel
  4. Bekijk je profiel en ontdek wie je bent en wat echt bij je past
  5. * Als je een baan zoekt, swipe dan naar recht en bekijk welke banen er bij jou passen
  6. Vind je een baan leuk, stuur dan een appje en binnen no-time heb jij de perfecte baan

 

 

Deel dit
Recent Posts
steeds meer vrouwen in de techniek