fbpx
Timon van EngenVoorzitter Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs

  In het afgelopen half jaar heb ik kennis mogen maken met de directie van PlaytoWork. Twee mannen die er in geloven dat het ouderwetse solliciteren niet meer van deze tijd is. PlaytoWork biedt een oplossing voor “het nieuwe solliciteren” en het zoeken naar een baan.

  PlaytoWork creëert door middel van het spelen van de games een inzichtelijk beeld van iemand zijn karakter en denken. Deze eigenschappen worden gekoppeld aan een vacature die kijkt en zoekt naar eigenschappen die binnen de bedrijfscultuur passen en kijkt op deze manier niet naar de schrijfvaardigheid van een loodgieter, waar hij nu op beoordeeld wordt.

  Ik speel de games met enige regelmaat en krijg daarmee een steeds duidelijker beeld van mijn karaktereigenschappen. Deze komen in zekere mate ook overeen met andere tests die ik heb gedaan.

  Mede daarom denk ik dat het een nuttig is om stages te verwerken in deze applicatie. Gebruikers worden niet beoordeeld op: naam, leeftijd of huidskleur, maar op hun karakter eigenschappen. Dit zou onder andere stagediscriminatie in het selectieproces vooraf kunnen voorkomen.

  Daarom geloof ik ook in PlaytoWork en zie ik toekomst in de andere playful solutions, welke nog in ontwikkeling zijn, waaronder PlaytoSchool. Die hetzelfde concept gebruikt als PlaytoWork. Maar leerlingen niet aan een baan koppelt, maar een advies geeft over een studie op het mbo.

  0
  Dorien Nelisse - Raad van advies PlaytoWorkBart Drenth