fbpx
logo play to work

Volg ons op Social Media!

T: 020-2170190

Uitdaging 1:
het vinden van een passende stage

Gemakkelijk een goede stage vinden die ook nog eens past bij de persoonlijkheid en het karakter van de student? Hoe goed ROC’s hun studenten ook opleiden, de aansluiting op de arbeidsmarkt blijft een van de grote thema’s. Een regelrechte uitdaging voor hun studenten en een probleem voor werkgevers. Want ook werkgevers vinden vaak niet, of met moeite, de stagiair(e) die zij wensen.

Oplossing 1:
vind de passende stage op PlaytoWork

PlaytoWork heeft een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform ontwikkeld. Daar worden stage- of leerbaan-zoekende mbo’ers via serious gaming op een speelse, spannende, leerzame en voor hen herkenbare manier uitgedaagd om zich te profileren en te positioneren op de arbeidsmarkt. Door actief te ervaren, te leren door te doen, bouwen de studenten op een interactieve, creatieve en innovatieve manier aan een profiel. Ze krijgen inzicht in vragen als: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’.

Studenten die op PlaytoWork spelen om in hun stage beter te kunnen leren en leren wat ze wel willen en wel kunnen. Wij noemen het: PlaytoLearn.

Uitdaging 2:
het vinden van een passende baan

Gemakkelijk een goede (bij-)baan vinden die ook nog eens past bij de persoonlijkheid en het karakter van de jonge mbo-opgeleide werkzoeker? Hoe goed ROC’s hun studenten ook opleiden, de aansluiting op de arbeidsmarkt blijft een van de grote thema’s. Een regelrechte uitdaging voor hun studenten en een probleem voor werkgevers. Want ook werkgevers vinden vaak niet, of met moeite, de mbo’er die zij wensen.

Oplossing 2:
vind de passende baan op PTW

PlaytoWork heeft een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform ontwikkeld. Daar worden afgestudeerde mbo’ers via serious gaming op een speelse, spannende, leerzame en voor hen herkenbare manier uitgedaagd om zich te profileren en te positioneren op de arbeidsmarkt. Door actief te ervaren, te leren door te doen, bouwen de kandidaten op een interactieve, creatieve en innovatieve manier aan een profiel. Ze krijgen inzicht in vragen als: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’.

Kandidaten die op PlaytoWork spelen om hun eerste echte baan te vinden, spelen niet voor de fun maar ze spelen met het doel een baan te vinden. Wij noemen het: PlaytoWork.

Uitdaging 3: het ontbreken van kennis over en contacten met de arbeidsmarkt bij studenten

Steeds vaker zien we dat studenten hun schoolkeuze laten bepalen door de kansen van afgestudeerden op de arbeidsmarkt. Daarnaast zien we ROC’s dan ook meer en beter aansluiting zoeken op de arbeidsmarkt. Logisch natuurlijk: wie studenten opleidt voor een baan zal niet alleen goed moeten weten welke banen er zijn en welke vaardigheden en kennis zij daarvoor nodig hebben. Ook meer en beter inzicht in karakter en mentaliteit zorgt voor een betere match.

Oplossing 3:
het opnemen van workshops en trainingen PlaytoWork in het (onderwijs) curriculum

PlaytoWork medewerkers – of door hen opgeleide ROC-medewerkers – laten uw studenten kennismaken met de app en leggen hen het PlaytoWork principe uit door middel van trainingen en workshops.

Studenten die de workshops volgen om spelenderwijs kennis op te doen van de arbeidsmarkt en de instrumenten leren gebruiken die hen helpen een passende stage te vinden of klaar te zijn voor de eerste echte baan, leiden we in schooltijd spelenderwijs op. Wij noemen het: SchooltoPlay.

Uitdaging 4:
het ontbreken van kennis over en contacten met arbeidsmarkt bij docenten/ROC’s

ROC’s zoeken op verschillende manieren aansluiting bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Docenten spelen daarbij een grote rol. Logisch natuurlijk: docenten hebben simpel weg het meeste contact met de studenten. Docenten zullen daarom niet alleen goed moeten weten welke vaardigheden en kennis nodig zijn. Ook zullen zij – beter nog dan de studenten – op de hoogte moeten zijn van de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt.

Oplossing 4:
workshops en trainingen PlaytoWork voor docenten in ‘train de trainer’

Om docenten met afstand tot de laatste ontwikkelingen in de arbeidsmarkt opnieuw kennis te laten maken met kansen en mogelijkheden voor werkzoekenden op de arbeidsmarkt, heeft PlaytoWork een aantal workshops ontwikkeld.

Docenten volgen de workshops om (opnieuw) relevante kennis op te doen van de arbeidsmarkt en de instrumenten leren gebruiken die hen helpen een goede docent te zijn om studenten te helpen een stage te vinden of een passende eerste echte baan. Wij noemen het: TeachertoPlay.

Uitdaging 5:
het binden van studenten en werkgevers

Als u PlaytoWork in wilt zetten als extra middel om uw ROC van andere te onderscheiden dan is ook maatwerk mogelijk. Dit kan door samen met u unieke wervingscampagnes of lesprogramma’s te ontwikkelen of met onze hulp, de binding met (regionale) wekgevers te verstevigen. Zo wordt u voorkeursleverancier van vakmensen die niet alleen goed geschoold zijn, maar ook inzicht hebben in (eigen) gedrag, competenties en houding.

Oplossing 5:
maatwerk games en projecten met PlaytoWork

Onze game techneuten, HR-specialisten, marketeers en onderwijsspecialisten ontwikkelen graag samen met u een passend, multi-disciplinair ontwikkeld, doordacht en snel uit te voeren actieplan. Bijvoorbeeld voor instroomvraagstukken van uw studenten. Of bijvoorbeeld om de samenwerking met regionale werkgevers te verbeteren.

We noemen het: LearntoMatch

0