fbpx
logo play to work

Volg ons op Social Media!

T: 020-2170190

PLAYTOWORK: GEGAMIFICEERD ARBEIDSBEMIDDELINGSPLATFORM VOOR MBO’ERS

Net afgestudeerde en goed gemotiveerde jonge mbo’ers? Ze zijn er genoeg. Met PlaytoWork zijn ze nog te vinden ook én op een innovatieve manier.

Met inzichten die je normaal gesproken alleen van hbo+ kandidaten hebt voordat je ze aanneemt. Gegamificeerde assessments zonder dat jouw ‘cost of hire’ de pan uit rijst.

Serious games zijn effectieve, efficiënte en vooral ook heel erg leuke tools om in te zetten in de huidige ‘war for talent’.

DE JUISTE KANDIDAAT IN VIJF SIMPELE STAPPEN

 • AANMELDEN

  Meld je aan op de werkgeverspagina van de website van PlaytoWork.

 • PLAATSEN

  Post de vacature(s) en voeg een uniek wensprofiel voor persoonlijkheid en gedrag toe.

 • COLLECTEREN

  Neem de kandidaten in ontvangst die matchen met vacature en het wensprofiel voor persoonlijkheid en gedrag.

 • SELECTEREN

  Selecteer de juiste kandidaat op basis van de meest relevante persoonlijkheids- en gedragskenmerken.

 • UITNODIGEN

  Nodig een of meerdere kandidaten uit voor een kennismaking en biedt een passend contract aan.

EIGENWIJS EN EIGENTIJDS BETER!

Gamen voor een baan als e-assessment innovatie

PlaytoWork is een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform specifiek voor mbo’ers. Daar worden mbo’ers via serious gaming op een speelse, spannende, leerzame en voor hen herkenbare mobiele en gegamificeerde manier uitgedaagd om zich te profileren en te positioneren op de arbeidsmarkt.

Geen momentopname

Door over langere periode (dagen tot weken) actief te ervaren en te leren door te doen, bouwen de kandidaten op een interactieve, creatieve en innovatieve manier aan een profiel. En krijgen ze meer en beter inzicht in vragen als: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’.

Een student is méér dan zijn diploma.

Het profiel dat de studenten al gamend opbouwen, geeft een accuraat, breed en kwalitatief beeld van hun gedrag, competenties en talenten. Omdat de games van PlaytoWork een stickyness en funfactor hebben, weten ze de spelers lang genoeg te boeien om ook werkgevers en recruiters een natuurlijk en realistisch beeld te geven van de mbo’ers zoals een regulier assessment ook zou doen. Zo kunnen zij hen beter passende banen en stages aanbieden.

Unieke focus op mbo

Daarnaast is de focus van PlaytoWork op mbo’ers uniek in de wereld van de arbeidsbemiddeling. Bemiddeling van mbo’ers is voor ons geen ‘bijvangst’ zoals dat wel vaak het geval is voor de grote uitzenders en traditionele assessmentbureaus.

Campus recruitment

Onze relaties met alle mbo-instellingen/ROC’s in heel Nederland zijn gebaseerd op wederzijds belang. Wij ondersteunen mbo-instellingen met het ontsluiten van de arbeidsmarkt zodat studenten sneller en betere toegang hebben tot stages en banen. Voor werkgevers ontsluiten we andersom de onderwijsmarkt.

  

PLAYTOWORK SOLUTIONS

Werving

Een vacature posten is tegenwoordig een fluitje van een cent. Met een druk op de knop is het via ATS-systemen heel gemakkelijk om jouw MBO vacatures op meerdere sites te plaatsen.
Lees meer >>

Selectie

Het werven van mbo’ers is niet altijd een probleem. Voor sommige functies en/of in sommige regio’s is het aanbod voldoende. De uitdaging is dan veelal om uit het aanbod de juiste kandidaat te selecteren.
Lees meer >>

Werving en selectie

Is het plaatsen van een vacature met eisen voor de kandidaat in termen van persoonlijkheid, gedrag en (sociale) vaardigheden voor werving alleen niet voldoende?
Lees meer >>

Campus recruitment

Door de focus van PlaytoWork op het aanbod voor mbo-vacatures voor een baan of stage heeft PlaytoWork een unieke positie op de arbeidsbemiddelingsmarkt.
Lees meer >>

Employer branding/ sponsoring

Employer branding is een speerpunt voor veel HR-afdelingen. Het stelt werkgevers in staat om het imago van hun organisatie te labelen als ‘goed en aantrekkelijk werkgever’.
Lees meer >>

Ingame advertisement /product placement

Het maken van serious games voor recruitment toepassingen is een kostbare aangelegenheid. Het kost vele manuren om de games er aantrekkelijk en goed uit te laten zien.
Lees meer >>

Organisatie-specifiek wensprofiel

Het wensprofiel van persoonlijkheid en gedrag van werknemers is niet altijd bekend of helder beschreven. Als het al is vastgelegd dan kan het zijn dat HR-professionals dit anders interpreteren dan de rest van de organisatie.
Lees meer >>

PlaytoWork game store

Serious gaming is ‘hot’ en de toepassingen zijn velerlei. De laatste jaren ook voor recruitment en andere HR-toepassingen. Bij PlaytoWork gebruiken we de serious games voor selectie, loopbaan- en ontwikkeladvies.
Lees meer >>

WAT MEN VINDT VAN PLAYTOWORK

 • Wij zijn blij met de lancering van PlaytoWork: het platform richt zich op de doelgroep die wij zoeken en soms nog moeilijk kunnen bereiken. De mbo studentendoelgroep is zich vaak nog niet bewust van hun competenties en vaardigheden. Daarnaast komen zij door hun geringe werkervaring vaak lastig aan een baan. De werkervaring van een kandidaat vinden wij niet zo belangrijk, wij vinden de competenties van een kandidaat veel belangrijker. PlaytoWork is een mooi middel voor jongeren om er achter te komen waar zij goed in zijn.

  Lindy Hage Recruitment Manager bij Nuon
 • Het is enorm waardevol om de groep waar PlaytoWork zich op richt, op een andere manier te betrekken bij de arbeidsmarkt. Recruitment bureaus klagen vaak dat je jongeren echt bij het proces moet betrekken en aan het handje moet houden. Maar alleen een goede website met een mooie vragenlijst is niet voldoende, want de jongeren zijn niet snel geneigd om een dergelijk platform te benutten. Een groot deel van de groep wordt niet uit zichzelf actief. PlaytoWork biedt hen een nieuwe en toegankelijke manier om via serious gaming de arbeidsmarkt te bereiken.

  Colin Lee wetenschapper in de HR en organisatiepsychologie – reseacher big data
 • Het is belangrijk dat onderwijs ook leuk moet zijn en aansluit aan de leefwereld van studenten. In het kennismakingsgesprek over PlaytoWork werd ik dan ook getriggerd door de tagline ‘Ga je solliciteren of gamen’. Het is een goede vorm van het actualiseren van het onderwijs.

  Christien van Dinten collegedirecteur Economie en Handel
 • Met serious gaming worden culturele en taalbarrières overbrugd. Ook biedt het mogelijkheden in het actuele onderwerp van anoniem solliciteren. Zo zijn er veel meer toepassingen te noemen en Annelies is ervan overtuigd dat dit instrument zich waarmaakt op de arbeidsmarkt.

  Annelies Spork Gemeente Amsterdam
 • VERMAAT hanteert al jaren een persoonlijk aannamebeleid, waarbij er meer naar de persoon wordt gekeken dan naar het cv. Vandaar de goede synergie vanaf het eerste contact met PlaytoWork. Het gaat om een bepaalde attitude om te zien of je bij VERMAAT past. PlaytoWork kan dat staven.

  Femke van Logtenstein Manager Recruitment bij Vermaat
 • PlaytoWork is een online platform waar jonge mbo’ers met behulp van ’serious games’ gematcht worden met vacatures van potentiële werkgevers. De games vervangen daarbij traditionele online assessments. In de eerste plaats is het een nobel initiatief, want werkloosheid onder jongeren is een probleem. Tegelijkertijd hebben we hier te maken met een serieuze scale up, met een duidelijk businessmodel.

  Maurice van Tilburg CEO Euronext Amsterdam

RAAD VAN ADVIES

 • Ruben Nieuwenhuis Director TechConnect

  “’Leren weer leuk maken’ is een ambitie die PlaytoWork nastreeft. Dat is belangrijk omdat we zo iedereen kunnen bereiken en activeren. Onwards!” Lees meer…

 • Bart de Ridder YoungWorks

  “PlaytoWork is voor mij hét initiatief in de arbeidsmarkt voor afgestuurde vakmensen.” Lees meer…

 • Bart Drenth Voorzitter MKB Amsterdam

  “PlaytoWork heeft een unieke aanpak die kan helpen matches te maken tussen mbo’ers en mogelijke werkgevers die anders niet tot stand zouden kunnen komen.” Lees meer…

 • Ronald Wilcke Lid college van bestuur ROC van Amsterdam

  “Vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid vind ik het interessant en belangrijk om dit soort initiatieven te steunen en voor zoveel mogelijk doelgroepen van betekenis te laten zijn.” Lees meer…

METEN IS WETEN

0
Kandidaten aan het spelen
0
Kandidaten beschikbaar voor werving in de database
0
Succesvol bemiddelde kandidaten

VAN DE BEDENKERS

PlaytoWork is een social enterprise. De financiële doelstellingen staan ten dienste van de maatschappelijke doelstelling. De organisatie meet haar eigen maatschappelijke impact.

PlaytoWork is een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform. Op ons platform worden mbo’ers via serious gaming op een speelse, spannende, leerzame en voor hen herkenbare manier uitgedaagd om zich te profileren en te positioneren voor baan, stage of bijbaan. Voor ROC’s is PlaytoWork een extra middel om een specifiek ROC van andere ROC’s te onderscheiden.

IN HET NIEUWS

ONS TEAM

502bbe1a-0841-4f40-b3bb-7c55fa7c43cd

X

VRAAG STELLEN?

WhatsApp met ons 

whatsapp

Geen tijd om te bellen, een veel te volle mailbox? Stuur gewoon een Whatsapp bericht aan onderstaand nummer. En we sturen je een bericht met ons antwoord terug.

06 – 53959721

0