fbpx
logo play to work

Volg ons op Social Media!

T: 020-2170190

DE JUISTE KANDIDAAT IN VIJF SIMPELE STAPPEN

 Aanmelden

 1. Meld je aan als werkgever en ontvang instructies om je eigen recruiter portal in te richten.
 2. Je kunt je eigen recruiter portal inrichten. Je kiest daar een gewenst serviceniveau en productpakket. Je kunt dat later in je account instelllingen veranderen.
 3. Nu is je recruiter portal gereed voor het eerste gebruik en kun je de vacature(s) beschrijven of uploaden.
 4. Zodra de basisgegevens van de vacature zijn vermeld word je verzocht om aan te geven aan welke persoonlijkheidskenmerken (gebaseerd op de Big 6) en welke gedragsrollen de ideale kandidaat moet voldoen. Indien gewenst kun je ook nog een aantal keuzes maken uit een set van specifieke kenmerken omtrent kennis en (sociale) vaardigheden.
 5. Je kunt vervolgens zien hoeveel van de kandidaten in de PlaytoWork database aan jouw criteria voldoen. Herhaal stap 4 indien de uitkomsten niet aan je verwachtingen voldoen.
 6. Zodra de uitkomsten passen bij jouw kwantitatieve en kwalitatieve doelstellingen maak je de zoekopdracht definitief en afhankelijk van het gekozen pakket wordt je account hiervoor belast. Er zijn drie systematieken om af te rekenen, je betaalt voor: 1. het plaatsen van een vacature, 2. per match en voor contact(gegevens) of 3. als de kandidaat in (tijdelijke) dienst genomen wordt.

 Plaatsen

 1. Uniek aan PlaytoWork is dat naast de basisgegevens van een vacature een wensprofiel voor persoonlijkheid, gedrag en vaardigheden toegevoegd wordt aan de zoek- of match criteria.
 2. Je vacature wordt geplaatst op het platform en is dan alleen zichtbaar voor die kandidaten die voldoen aan jouw criteria. Je kunt de kandidaten die matchen zelf benaderen (in de app wordt je dan als werkgever zichtbaar) of het aan hen overlaten om jou te benaderen door jouw gegevens te delen.
 3. Het is ook mogelijk om een of meerdere kandidaten eerst nog een finale game te laten spelen – eventueel tegen elkaar – voordat je hen uitnodigt voor een gesprek.
 4. Indien je gebruik maakt van de afrekensystematiek 1. (het plaatsen van een vacature) wordt hier jouw account aangesproken.

 Collecteren

 1. Je krijgt de beschikking over alle gegevens van de door jou geselecteerde kandidaten. Belangrijk onderdeel is het assessment rapport van de kandidaat dat opgebouwd is door het spelen van de games.
 2. De kandidaat heeft het rapport vrijgegeven voor de recruiter.
 3. Indien je gebruik maakt van de afrekensystematiek 2. (per match en contactgegevens) wordt hier jouw account aangesproken.

 Selecteren

 1. Je kunt de juiste kandidaat selecteren op basis van de meest relevante persoonlijkheids- en gedragskenmerken.
 2. Indien je gebruik maakt van de afrekensystematiek 2. (per match en contactgegevens) wordt hier jouw account aangesproken.

 Uitnodigen

 1. Je kunt een of meerdere kandidaten uitnodigen voor een kennismaking.
 2. Wij zullen de afspraak daarvoor met jou en de kandidaat maken en op verzoek bij het gesprek aanwezig zijn.
 3. Bij gebleken geschiktheid bied je een passend contract aan.
 4. Indien je gebruik maakt van de afrekensystematiek 3. (kandidaat in dienst) wordt hier jouw account aangesproken.
0